Більше

    Сирна паска з шоколадною глазур’ю

    За традицією великодні паски господині печуть в чистий четвер, який цього року припадає на 28 квітня.

    Пропонуємо вашій увазі рецепт оригінальної сирної паски з шоколадною глазур’ю.

    Складові:

    – 0,5 чайної ложки солі;
    – 100 мл коньяку (або бренді);
    – 60 мл молока;
    – 2 склянки борошна;
    – 2 яйця;
    – один яєчний жовток;
    – 2 чайні ложки ванільного цукру;
    – 150 г цукру;
    – 0,3 склянки родзинок;
    – 250 г сиру;
    – 30 г свіжих дріжджів;
    – 50 г розтопленого вершкового масла.

    Для шоколадної глазурі:

    – 100 г молочного шоколаду;
    – 100 г темного шоколаду;
    – 100 г цукрової пудри;
    – 1 столова ложка вершкового масла.

    Приготування:

    – Розмішати дріжджі, 1 ч. л. цукру і 1 ст. л. борошна у мисці з молоком. Поставити в тепле місце на 10 хвилин. Збити яйця і жовток з цукром, що залишився. Сир протерти через сито і змішати з вершковим маслом, збитими яйцями, ванільним цукром і сіллю.

    – Родзинки промити, залити коньяком і залишити на 30 хвилин. – Борошно, що залишилося, просіяти в миску. Змішати з сирно-вершковою масою і дріжджами, які підійшли. – Додати родзинки і перемішати.

    – Форму для паски змастити маслом і застелити дно і стінки пергаментом. Наповнити її тістом і поставити в тепле місце на 45-50 хвилин. Потім обережно перенести в духовку, випікати 10 хвилин при 200 °С. Знизити температуру до 180 °С. Накрити форму зверху листом фольги, випікати ще 45-50 хвилин.

    – Шоколад поламати на шматочки і розтопити на водяній бані. Влити 3 ст. л. гарячої води, покласти масло і цукрову пудру, розтерти до отримання однорідної суміші. Готову паску полити глазур’ю і посипати тертим шоколадом.

    НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

    Введіть свій коментар!
    Введіть тут своє ім'я