Після 12 років досліджень учені виявили нову властивість кави

540

Вживання кави може знизити ризик передчасної смерті для людей із хронічною хворобою нирок.

Такий результат отримали португальські вчені після 12 років досліджень. У ньому брали участь майже 5 тис. осіб, які страждали від ниркової недостатності.

Медики оцінювали щоденний рівень кофеїну що міститься в каві, чаї та інших безалкогольних напоях, а також контролювали стан здоров’я добровольців, реєструючи всі випадки смерті.

За даними вчених, ті, хто отримував 213 г кофеїну на добу, зменшили ризик передчасної смерті на 22% порівняно з тими, хто вживав менш як 28,2 мг кофеїну на добу. Ризик смерті знизився на 26% у тих добровольців, які отримували в середньому 103 мг кофеїну.

Зелена кава швидше допомагає схуднути, ніж чорна. Науковці провели дослідження з 30 добровольцями із зайвою вагою, за якими спостерігали 12 тижнів. Половина вживала звичайну каву, а друга половина – збагачену 200 мг екстракту зелених кавових зерен. В обох групах харчування не змінювалося, як і режим фізичних навантажень.