Нове житло в Тульчині в іпотеку під 3%

Нове житло в Тульчині в іпотеку під 3%

Більше

    У смт. Кирнасівка Тульчинського району під час нересту зі спущеного ставка виловлюють рибу

    Жителі смт. Кирнасівка Тульчинського району звернулись до правоохоронців з проблемою щодо правопорушення з боку орендарів місцевого ставка. Селяни поскаржились, що орендарі порушили закон: вони злили воду зі ставу, не дивлячись на те, що зараз період нересту.

    Мешканці селища розповіли, що орендарі написали заяву в поліцію про викрадення заставок (заставки – дошки, які утримують воду — ред.). Мовляв, таким чином, хочуть запевнити, що це не вони зливають воду. Хоча мешканці впевнені, що це саме вони спускають воду і виловлюють рибу. Зі ставу залишилась лише невелика калюжа. Рибу виловлюють і перевозять в інший ставок.

    Один із жителів, який не хотів називати своє ім’я, розповів, що він бачив, як орендарі власноруч знімали заставки.

    – Селяни вибили заставки і ми спустили воду. І терміново потрібно було перевезти рибу в інший ставок. Буквально за чотирі дні ми зробимо все необхідне, щоб вода знову була в ставку. Ми написали у поліцію заяву щодо пошкодження заставок. Через те, що люди вибили заставку, за ніч дуже впав рівень води. Сьогодні ми плануємо поставити нову заставку. Ми знаємо, що зараз ніяких робіт у водоймах не можна робити, але це ми зробили вимушено. Щоб врятувати рибу, робітники виловлюють її та перевозять в інший ставок. Ми знаємо, що нам загрожує великий штраф, який ми заплатимо через те, що спустили водойму під час нересту, — розповів орендар ставу Олексій Андрійович.

    Головний державний інспектор Державного агентства рибного господарства Олександр Бойко повідомив, якщо водойма орендована, і риба, яку перевозять в інший ставок, запущена орендарем, ніякого правопорушення немає. Головне, щоб була відповідна документація.

    Селищний голова Тамара Процишина зауважила, що вона не володіє інформацією стосовно цієї ситуації.

    Нагадаємо, що можна рибалити лише у суворо визначених місцях.

    IMG-646f94e46aee2a269bbf2ba18052fa3e-V

    IMG-825f333f9c4acb7c3d21d047ec498c70-V

    IMG-dbc28aed585e44e825006577a4c98a6b-V

    Фото надані місцевими мешканцями