Нове житло в Тульчині в іпотеку під 3%

Нове житло в Тульчині в іпотеку під 3%

Більше

    Організатори фестивалю оголосили повну програму OPERAFEST TULCHYN-2018

    Протягом трьох днів під відкритим небом глядачі побачать вісім ексклюзивних постановок всесвітньовідомих оперних шедеврів, адаптованих спеціально для OPERAFEST TULCHYN. Виконавці – найкращі зірки європейської, американської та української оперних сцен, які виступають на престижних оперних сценах світу.

    Детально про концертну програму та нововведення у фестивалі розповіли сьогодні, 16 квітня, організатори та партнери фестивалю під час прес-конференції.

    Загалом у фестивалі візьмуть участь понад 30 солістів з Австрії, Німеччини, США та України, 300 оркестрантів, 50 танцюристів, 180 учасників хорових колективів та чотири всесвітньовідомі диригенти: Оксана Линів (Австрія-Україна), Тарас Криса (США), Дмитро Морозов (Україна), Вікторія Рацюк (Україна).

    Організатори обіцяють вражаючі сучасні флюрарт-об’єкти та грандіозні світлові інсталяції, які цього року займатимуть площу 200 квадратних метрів, цікаві селфі-зони, фото та мистецькі виставки та спеціальну дитячу локація, а кожен фестивальний день буде продовжуватися яскравою нічною програмою.

    – Концертну програму презентуємо із гордістю та абсолютною впевненістю, що вона захопить та вразить кожного глядача! Ми відібрали найкращі і найвідоміші оперні шедеври. Кожна постановка – різна за настроєм, подачею, формою. Буде і вічна класика, і сучасні, дуже неординарні премєри! Завдяки цьому розмаїттю абсолютно кожен зможе знайти те, що йому до душі. На OPERAFEST TULCHYN прозвучить багато оперних хітів. Глядачі впізнають їх з перших акордів, – сказав головний режисер фестивалю Павло Третьяков.

    Дитяча опера, 3D-шоу і рок: чим дивуватиме OPERAFEST TULCHYN-2018

    Голова ОДА Валерій Коровій також додав, що робитиме все можливе, аби фестиваль відбувся на достойному рівні, враховуючи й інфраструктуру міста.

    • Ми прагнемо, щоб ось цей наш айфон культурний, який ми придумали і всі спільно реалізуємо, щоб він був набагато більш насиченішим і дарував всім незабутні враження. Я переконаний у тому, що це буде найкращий фестиваль оперного співу в Україні на наближчі декілька років це точно.

    Один із головних меценатів фестивалю Микола Кучер також закцентував увагу на важливості цього проекту, як для міста, так і України загалом і відмітив позитивні зміни самого Тульчина.

    • Сьогодні те, що відбувається в Тульчині – це дуже яскрава подія не тільки у Вінницькій області, але й у всій Україні. Воно насправді вражає, коли на сцені більше сотні людей, вони всі в сценічних костюмах, красиво співають, коли виступає симфонічний оркекстр, а люди аплодують. Мені насправді здавалося раніше «Де Тульчин, а де опера?», а тут виявилося все навпаки. Ми думали, що є така велика різниця між елітарним оперним мистецтвом і тим, що ми звикли бачити, а виявляється все набагато простіше і сприймається на ура.


    Пан Микола також зазначив що фестиваль має всі складові вдалого бізнесового проекту: гарну ідею, капітал, хороших менеджерів та вдячних глядачів.

    ПРОГРАМА
    Якщо говорити про мовне звучання, то на концертах та виставах OPERAFEST TULCHYN-2018 прозвучать опери українською, італійською, німецькою та англійською мовами. Загалом глядачі почують найкращі твори 17 геніальних композиторів усіх часів: Вольфганга Амадея Моцарта, Петра Чайковського, Миколи Лисенка, Руджеро Леонкавалло, Ріхарда Вагнера, Ендрю Ллойд Веббера, Джоаккіно Россіні, Гаетано Доніцетті, Джузеппе Верді, Георга Генделя, Лео Деліба, Миколи Римського-Корсакова, Семена Гулака-Артемовського, Джакомо Пуччіні, Жака Оффенбаха, Жоржа Бізе і Джона Кандера.

    8 червня о 19.00 фестиваль відкриє концерт «ГАЛА-ОПЕРА». У одному концерті прозвучать найкращі арії з легендарних опер: «Севільський цирульник», «Лючія ді Ламмермур», «Макбет», «Чарівна флейта», «Ксеркс», «Набукко», «Лакме», «Снігуронька», «Запорожець за Дунаєм», «Джанні Скіккі», «Казки Гофмана», «Турандот», «Кармен», «Травіата».

    Виконавці: найкраща жінка-диригент світу, головний диригент опери і філармонійного оркестру м. Ґрац – ОКСАНА ЛИНІВ(Австрія), Міжнародний симфонічний оркестр INSO-Львів, Чоловіча хорова капела «Дударик» та 9 кращих солістів, які представляють Україну на європейських сценах: Ігор Онищенко (баритон), Тетяна Журавель (колоратурне сопрано), Сергій Магера (бас), Віктор Андрійченко (контртенор), Ольга Дядів (сопрано), Юрій Дудар (баритон), Олег Злакоман (тенор), Юлія Терещук (сопрано), Віктор Шевченко (бас).

    • Сама Оксана Линів сказала, що «Гала-опера» задає тон всьому фестивалю, тому ми зробимо з Вами вокальний парад зірок, які працюють у закордонних оперних театрах. Вони приїдуть спеціально в Україну, – додала арт-директорка фестивалю Ірина Френкель.

    О 22.00 у виконанні Харківського національного академічного театру опери та балету ім. М. Лисенка й головного диригента театру – Дмитра Морозова глядачі побачать україномовну постановку легендарної опери «МАЗЕПА» Петра Чайковського.

    Аби відновити історичну справедливість і представити новий погляд на особистість одного з найвидатніших діячів нашої історії, постановники опери «МАЗЕПА» створили власну редакцію тексту і внесли зміни в музичну драматургію опери. Під час показу будуть використані світлові й музичні спецефекти. Місцями на сцені одночасно будуть грати 120 артистів — хор, балет, солісти й оркестр.

    • Харківський оперний театр, який був перший в Україні приїде до другого оперного театру в Україні. У Харкові вже говорять про те, що вони також думають створити подібний фестиваль і таким чином створити містом між двома містами і обєднати їх одним брендом, – зазначила Ірина Френкель

    Опівночі глядачів чекає вогняне шоу і перша україномовна постановка рок-опери «ІСУС ХРИСТОС — СУПЕРЗІРКА» Ендрю Ллойд Веббера, що є автором «Привиду опери» й мюзиклу «Кішки». За 48 років існування рок-опери постановки шоу пройшли на сценах 17 країн світу. Унікальність постановки «ІСУС ХРИСТОС – СУПЕРЗІРКА», яку побачать глядачі OPERAFEST TULCHYN-2018, у тому, що т англійський текст Тіма Райса вперше перекладений українською мовою, завдяки чому зміст рок-опери буде зрозумілий кожному!

    Врахувавши побажання глядачів, які відвідали фестиваль минулого року, організатори вирішили додати до програми і дитячу складову. Нею безпосередньо курує депутатка обласної ради Лариса Білозір.

    • Для мене особисто дуже важливою була поява дитячої опери, дитячої програми на фестивалі. Ми влаштували для них цікавий інтерактив, який допоможе долучити їх до високого, до мистецтва і я переконана, що це вдасться. Ми влаштуємо інтерактивні ігри, селфі-зони, дитячі фотозони, будуть також інсталяції. Щоб зацікавити дітей, ми вирішили зробити вікторину і до 15 травня потрібно буде заповнити форму на сайті фестивалю і автори перших 1000 правильних відповідей отримають запрошення. Місця будуть в партері для 1000 діток.

    9 червня о 16.00 відбудеться прем’єра дитячої музичної вистави «КОЗА-ДЕРЕЗА» за мотивами однойменної опери Миколи Лисенка, яка є першою дитячою оперою не лише в українській музиці, а й загалом у світі.

    Вперше оперу було поставлено у 1888 році у Києві за участю дітей Миколи Лисенка і Михайла Старицького. Костюми й танці для першої постановки допомагала створювати Леся Українка.

    На фестивалі OPERAFEST TULCHYN-2018 у спільній постановці Вінницького академічного обласного театру ляльок і хорового колективу та оркестру Вінницького училища культури і мистецтв ім. М. Леонтовича глядачів чекає зустріч не лише з усім відомими героями казки, а й з Пасічником – нащадком козака-характерника, який вразить своїми дивовижними здібностями.

    • Режисер-постановник – заслужений артист України Олександр Кузьмин, керівник хору – Ольга Бабошина, диригент – заслужений діяч мистецтв України Геннадій Муращенко. Художній керівник проекту – заслужений діяч мистецтв України Олександр Свіньїн.

    О 18.00 глядачі побачать феєричну оперу «ПАЯЦИ» – цьогорічну прем’єру Харківського національного академічного театру опери та балету ім. М. Лисенка (диригент – Вікторія Рацюк).

    Відомий тенор Енріко Карузо, який виконував одну з головних партій опери ще у ХIХ столітті, зізнавався, що коли він співає знамениту арію «Смійся, Паяц», у нього з очей течуть справжні сльози…

    Постановники харківської версії вистави повністю переосмислили хрестоматійне трактування опери, вигадали нове місце дії, нові образні характеристики та біографії героїв, тобто створили нестандартне драматургічне і художнє рішення, що дає можливість глядачам по-новому поглянути на вічну історію кохання, ревнощів та помсти.

    9 червня о 21.00 відбудеться прем’єра неординарної постановки опери «ДОН ЖУАН» Вольфганга Амадея Моцарта у новому прочитанні. Існує документально не підтверджена легенда, що консультантом під час роботи над оперою був Казанова.

    На фестивалі OPERAFEST TULCHYN-2018 у виконанні Міжнародного симфонічного оркестру INSO-Львів, чоловічої хорової капели «Дударик» та диригента Оксани Линів (Австрія) буде представлена новаторська й незвичайна постановка «ДОН ЖУАНА», яка за задумом режисера Юлії Журавкової буде овіяна містикою і ореолом таємничості. Концепція постановки побудована на проекції легенди про Дон Жуана на інший міфологічний пласт, що споконвіку бентежить людську уяву – легенди про вампірів. Дон Жуан виступить як постать, що наділена надлюдськими силами – на зразок Ван Хельсинга.

    Опівночі другий фестивальний день фінішує 3D-MAPPING SHOW на фасаді головного корпусу Палацу та кінопоказом легендарного музичного фільму «АМАДЕЙ» (1984) Мілоша Формана у повному, режисерському форматі.

    10 червня фінальний день OPERAFEST TULCHYN о 18.00 розпочнеться грандіозним концертом «ГАЛА-ВАГНЕР» . У виконанні кращих солістів Німеччини, Австрії та США Петера Свенссона (тенор, Австрія), Стефані Вайс (мецо-сопрано, США/Німеччина), Елізабет-Марії Вахутки (сопрано, Німеччина), Академічного симфонічного оркестру Львівської філармонії, Академічного хору «Глорія» і знаменитого диригента Тараса Криси (США) прозвучать найкращі арії та увертюри найвідоміших опер геніального Ріхарда Вагнера: «Трістан і Ізольда», «Перстень Нібелунгів», «Валькірія», «Зігфрід», «Смерть богів», «Золото Рейну» та інших.

    О 21.00 відбудеться ексклюзивний показ концертної версії всесвітньовідомого мюзиклу Джона Кандера «ЧИКАГО», який вже більше 42 років приводить у захват глядачів по всьому світу: від Мехіко-Сіті до Австралії, від Сан-Паулу до Південної Африки.

    Виконавці: солісти з США Ендрю Табак, Мішель Джонсон, Ніколь Каплан, Тод Фітцпатрік, Дрейк Шерман та Стефані Вайс, Академічний симфонічний оркестр Львівської філармонії, Академічний хор «Глорія», диригент – Тарас Криса (США).

    Постановка концертних номерів − Ольга Лачко (Україна). Режисер концертної версії – заслужений діяч мистецтв України Павло Третьяков.

    Павло Третьяков також додав, що мюзикл буде представлений у доволі незвичному форматі.

    • Чикаго у нашому випадку буде йти у досить незвичній версії. Всі ви знаєте, що це найвідоміший джазовий мюзикл і написаний для джазового оркестру. В нашому випадку це буде симфонічна версія. І це унікальний момент, який ми готуємо до закриття фестивалю.

    Також організатори додали, що ця вистава матиме лише одну генеральну репетицію 9 червня у Вінниці.