Нове житло в Тульчині в іпотеку під 3%

Нове житло в Тульчині в іпотеку під 3%

Більше

    Лариса Білозір організувала поїздку для учнів з Тульчина до Вінницької обласної Ради

    16 квітня з ініціативи депутата обласної Ради, голови постійної комісії з питань місцевого самоврядування та адміністративно-територіального устрою, євроінтеграції, міжнародного і міжрегіонального співробітництва Лариси Білозір учні 7-11 класів загальноосвітніх шкіл №1 та №2 міста Тульчина відвідали обласну Раду. Участь в екскурсії взяли понад 70 дітей.

    Лариса Білозір розповіла про склад депутатських фракцій в Раді, їхні завдання, повноваження та обов’язки. Вона акцентувала увагу присутніх на сучасності та оновленні підходів до роботи депутатів не лише в сесійній залі, але і на виборчих округах.  Також вона розповіла про діяльність депутатів, виборче законодавство та функціональні особливості роботи виконавчого апарату Ради.

     «Ви молоді, прогресивні, інакші. За вами майбутнє. Ви покоління інтерактивне, сучасне. Деякі з вас, я переконана,  будуть працювати в органах місцевого самоврядування, виконавчої та законодавчої влади. Тому такі екскурсії будуть цікаві. Все почалось із 5 переможців екологічного конкурсу – школярів другої школи. Яких ми пообіцяли відвезти на екскурсію до Вінниці. Тоді до них приєднались переможці та призери інших олімпіад та конкурсів, відмінники навчання та президенти шкіл»,– повідомила ініціаторка екскурсії для школярів.

    Крім того, з метою ознайомлення вихованців навчальних закладів з роботою органів місцевого самоврядування перед ними виступили Тульчинський міський голова Валерій Весняний та голова Тульчинської районної ради Олексій Авраменко.

    Лариса Білозір у спілкуванні з учнями відзначила, що це лише перша поїздка учнів, але такі поїздки охоплять усі школи району. Наступного тижня на подібну екскурсію до Вінниці поїдуть діти з першої та третьої шкіл районного центру. Також складається графік поїздки дітей з Шпиківськоі ОТГ та сіл району.

    А вже у травні Лариса Білозір спільно з Департаментом соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації Вінницької ОДА організовують поїздку дітей воїнів АТО до аквапарку «7 Океан» у м. Хмельницький. Загалом екскурсії відвідають близько 200 дітей: президентів шкіл, переможців олімпіад, діток воїнів АТО та дітей з малозабезпечених родин. Подібні екскурсії Лариса Білозір також організовує для школярів зі свого округу у Тростянецькому районі.

    Наразі екскурсії для дітей та молоді в обласній Раді є досить актуальними і пізнавальними. Школярі побували у сесійній залі, зайняли місця депутатів та навіть у президії, а також змогли відчути момент голосування і натиснути на кнопки системи «Рада», якою користуються обласні обранці під час голосування за те чи інше рішення. Після офіційної частини малеча робила селфі на фоні прапорів та гербу Вінниччини, а також фото на згадку з Ларисою Білозір.

    Пізнавальний понеділок для школярів продовжився в одному із розважальних центрів Вінниці, де усі присутні отримали можливість  пострибати у величезному батутному парку, пограти в аерохокей та розважитись на інших атракціонах.

    Більше фото ТУТ