18.4 C
Kyiv
Неділя, 20 Вересня, 2020

Я запитала дуже успішну жінку, у чому її секрет. Вона посміхнулася і відповіла:

«Успіх прийшов, коли я вирішила залишити дрібні битви для дрібних бійців: Я перестала боротися з тими, хто брехав про...

Що приготувати з щавлю: 8 смачних страв з пікантною кислинкою

Щоденні звички для розумового розвитку

Чи здавалось вам коли-небудь, що ви перестали рухатись вперед, і лише топчетесь на місці? Чи, можливо, не знали, де взяти натхнення для...

Чому азійський мільярдер розбагатів майже на 14 мільярдів доларів через пандемію?

Кожен день капітал Лі Сітінга збільшується приблизно на 37,7 млн доларів в день. Деталі: Статки найбагатшої людини в Сінгапурі Лі...

Щавель – продукт, з якого можна готувати як самі прості, так і складні страви. Намагайтеся максимально часто використовувати цей інгредієнт, тоді ви гарантовано отримаєте потрібні вітаміни і мікроелементи.

З щавлю готують гарячі перші страви, холодники, салати, закуски, гарніри, соуси і підливи, начинки для пирогів, омлетів, а також напої. Їм фарширують рибу і м’ясо. У корінцях молодого щавлю багато соку, тому їх можна використовувати для приготування свіжих овочевих соків.

Самий елементарний спосіб вживання – додавати свіжі листочки щавлю в овочеві салати заправляти оливковою олією. Найчастіше листя щавлю відварюють, смажать або використовують у свіжому вигляді.

 
Кілька секретів приготування
 
  1. Щавель завжди рекомендується припускати, перед тим як варити з нього щі.
  2. Листя щавлю і корінці містять в собі великий відсоток води, тому краще їх гасити у власному соку, а не відварювати у воді.
  3. Щавель – ніжний продукт і швидко втрачає зовнішній вигляд і смак. Саме тому його не слід довго варити або тушкувати. Найчастіше достатньо 10-15 секунд потримати його в окропі або додати в самому кінці в тушащееся блюдо.
  4. Великі листочки щавлю для салату краще акуратно рвати руками, щоб вони зберегли соковитість.
  5. Готують страви з щавлю при низьких температурах, щоб не зникла притаманна йому кислинка.
  6. Додавайте у готові страви з щавлю кисломолочні продукти, це нейтралізує шкідливу щавлеву кислоту.
 
Ситний салат з щавлю


Інгредієнти:

  • Щавель50 г
  • Відварну картоплю100 г
  • Скибочки бекону100 г
  • Гриби у власному соку100 г
  • Болгарський червоний перець1 шт.
  • Сухарикиза смаком
  • Кріпза смаком
  • Сільза смаком
  • Оливкова оліяза смаком
 

Спосіб приготування

Смужки бекону обсмажте на сухій сковороді до хрусткого стану, поломайте на середні шматочки. Порвіть щавель руками, наріжте картоплю, гриби, червоний перець, кріп. Заправте маслом і посоліть за смаком. Добре перемішайте і присипте сухарями.

 
Салат з щавлю, редису і яблук


Інгредієнти: 

  • Щавель 300 г
  • Яблуко2 шт.
  • Редис10 шт.
  • Часник3 зубчики
  • Зелена цибуля1 маленький пучок
  • Сільза смаком
  • Сметаназа смаком
 

Спосіб приготування

Наріжте тонкими смужками щавель, кружечками редис, дрібно цибулю, яблука натріть і подрібніть часник. Покладіть все в салатник, посоліть, заправте сметаною і перемішайте.

 
Омлет з щавлем


Інгредієнти:

  • Щавель2 жменьки
  • Яйця 4 шт.
  • Вершковий сир150 г
  • Пармезан50 г
  • Вершкове масло20 г
  • Оливкова олія2 ст. л.
  • Сіль, перецьза смаком
 

Спосіб приготування

Яйця збийте до легкого збільшення в обсязі, посоліть і поперчіть. Щавель наріжте смужками і половину додайте в яєчну суміш. Оливкова і вершкове масло перемішайте і розігрійте на сковороді. Влийте суміш, додайте половину вершкового сиру і перемішайте. Як тільки омлет почне густіти, додайте залишився щавель, зверху залишився вершковий сир, тертий пармезан. Зніміть з вогню і поставте сковороду в духовку на 3 хвилини.

 
Запіканка з щавлю з грибами


Інгредієнти:

  • Щавель1 кг
  • Жирні вершки400 мл
  • Свіжі гриби500 г
  • Ріпчасту цибулю3 шт.
  • Борошно3 ст. л.
  • Тертий сир3 ст. л.
  • Вершкове масло2 ст. л.
  • Сіль, перецьсмак
 

Спосіб приготування

В сковороді на вершковому маслі обсмажте гриби і нарізану кубиками цибулю близько 5 хвилин. Змішайте всі з борошном, сіллю і перцем. Тонкою цівкою влийте вершки і, постійно заважаючи, доведіть до закипання. Після закипання вийшов соус кип’ятіть ще близько 5 хвилин.

Щавель наріжте тонкими смужками. Половину покладіть на дно форми і залийте половиною соусу. Зверху викладіть залишився щавель і залишився соус. Запікайте в розігрітій до 160 градусів духовці близько 30 хвилин.
 
Пиріг з щавлем та козячим сиром


Інгредієнти: 

  • Щавель300 р.
  • Готове листкове тісто1 уп.
  • М’який козячий сир150 р.
  • Яйце1 шт.
  • Цукор1 ст. л.
 

Спосіб приготування

Наріжте щавель і перемішайте його з цукром і сиром. Розкачайте розморожене тісто і розрізати на дві частини. Одну частину покладіть на дно форми і викладіть на неї начинку. Зверху накрийте другою частиною тіста і защипайте краю. Змастіть пиріг яйцем і зробіть гострим ножем насічки у вигляді будь-якого орнаменту.

Пиріг повинен постояти при кімнатній температурі 30 хвилин. Готують пиріг в розігрітій до 200 градусів духовці близько 10 хвилин, потім ставлять меншу температуру і тримають ще близько 5 хвилин.
 
Начинка з щавлю для млинців


Інгредієнти:

  • Щавель300 г
  • Плавлений сир200 г
  • Сметана3 ст. л.
  • Варені яйця3 шт.
  • Укроппучок
  • Вершкове маслодля смаження
  • Сіль, перецьсмак
 

Спосіб приготування

Дрібно нарубаєте зелень і змішати з плавленим сиром, додайте терті варені яйця, сіль і перець за смаком. Щавель наріжте і швидко потушкуйте на вершковому маслі. Додайте його в сирну масу, покладіть в неї сметану і добре перемішайте.

 
Соус з щавлю


Інгредієнти:

  • Щавель1 пучок
  • Жирна сметана200 г
  • Вершкове масло2 ст. л.
  • Борошно1 ст. л.
  • Ріпчасту цибулю1 шт.
  • Сіль, перець за смаком
 

Спосіб приготування

Відваріть щавель в киплячій воді близько 20 секунд, остудіть, додайте цукор і сіль за смаком і подрібніть в блендері. Обсмажте подрібнену цибулю на вершковому олії, попередньо присипавши його борошном. Додайте готовий цибулю до щавелю, влийте сметану і доведіть соус до кипіння. Такий соус добре підходить як до м’яса, так і до риби.

 
Пюре з щавлю


Інгредієнти:

  • Щавель1 кг
  • Сметана250 г
  • Цукор1 ст. л.
  • Борошно2 ч. л.
  • Сіль1 ч. л.
 

Спосіб приготування

Щавель припустіть і перетріть через сито (можна подрібнити в блендері). Борошно обсмажте і додайте в щавлеве пюре. Туди ж додайте сметану, посоліть, додайте цукор, перемішайте і прогрійте перед подачею.

Слідкуйте за новинами так, як вам зручно:

Підпишіться на YSPIH.COM.UA у соціальних мережах!

Вас може зацікавити

Купити квартиру в Тульчині за ціною забудовника

Якщо Ви кожен день моніторите інтернет, запитуючи у пошукових систем щось на кшталт «квартира Тульчин купити». А бо  Ви шукаєте таке житло, яке б...

Згадати все! 12 правил, щоб завжди мати хорошу...

У медицині вважають нормою погіршення пам’яті у 57 – 60 років. Однак нові дослідження доводять, що перші дзвіночки відчувають 10% 40-річних людей і 6%...

Вихованці Тульчинського будинку дитини потребують термінової допомоги

Маленькі мешканці Тульчинського будинку дитини потребують допомоги. Про це розповіла директор цього дитячого закладу Марія Мазур. За її словами, дітям не вистачає деяких ліків, предметів...

Поради від лікарів-сомнологів, які допоможуть нарешті виспатися

Лягайте спати роздягненими Відмовтеся від будь-якого одягу – це дозволить вашій шкірі дихати, а також дозволить утримувати більш низьку температуру тіла, що зазвичай допомагає заснути...

Порада, як позбутися осінньої депресії, яка може з...

Осіння депресія починається у всіх по-різному. Хтось впадає в такий стан майже з перших днів вересня, а іншого затягує в похмурі дні лише з...

Найкрасивішим чоловіком планети обрали українця

Українця 29-річного Богдана Юсипчука визнали найкрасивішим чоловіком у світі. Актор здобув перемогу на конкурсі Mister Sea World 2018, що відбувся у Перу. Про це він...

Маски домашні для обличчя, які допоможуть ...

На жаль, восени наш зовнішній вигляд може погіршуватися. Або точніше, раптово погіршуватися без явних причин. Раптово починають мучити лущення, когось акне, когось почервоніння, а...

Науковці вважають, що найбільш корисна вправа – ходьба

Ходьба – це проста, доступна і корисна вправа. Ми зібрали наукові дані про користь ходьби з декількох авторитетних джерел і поспішаємо поділитися вами. Коли тренер...

Чому небезпечні розмови про здоров’я зі знайомими та...

Кожен хоча б раз в житті чимось хворів. Хвороба створює безліч неприємностей і занепокоєння для людини, породжує негативні думки й емоції, які випромінюються в...

Для боротьби з фейками Facebook буде перевіряти знімки...

Facebook вже перевіряє на достовірність новини і текстові публікації. Соціальна мережа Facebook почне перевіряти відео і фотографії на дезінформацію. Як повідомляється у блозі компанії, тепер...

8 порад для кращого навчання

Спосіб, яким навчається більшість студентів, не має сенсу. Такого висновку дійшли психологи з Університету Дж. Вашингтона в Сент-Луїсі Генрі Родіґер та Марк МакДеніел, котрі провели...

Позитивні думки роблять вас здоровими та успішними

Коли в житті трапляються проблеми чи невдачі, ми намагаємось мислити позитивно. Чим більша проблема, тим частіше мудрість про напівповний стакан здається нереалістичною. А все...