Лосось подають під незвичайним соусом із шампанського

894
Фото:gazeta.ua

Страви мають бути не тільки смачними, а й красивими. Щоб від одного тільки погляду на неї прокидався апетит. Можна викласти їжу так, що вона нагадуватиме картину. Такої філософії дотримується кухар Денис Комаренко – майстер з майже 20-ти річним стажем

“Якість їжі визначає, наскільки щасливою буде людина, адже, їжа – найдоступніший вид насолоди, – каже цей шеф-кухар столичного гастрокафе “Тарілка”. – Мої принципи прості: свіжі продукти, великі порції та домашнє виробництво продуктів”.

Інгредієнти:

Лосось – 800 г

Цибуля – 150 г

Вино біле або шампанське – 150 мл

Винний оцет – 40 мл

Масло вершкове – 50 г

Олія – 50 мл

Хліб чорний – 1 великий шматок

Лавровий лист – 1 шт.

Кмин – 1 гілка

Сіль – 10 г

Перець – 2 г

Приготування:

Філе лосося покласти на сковороду з розігрітою сумішшю вершкового масла і олії.

Обсмажити його з двох сторін. Зняти на тарілку. Коли риба охолоне, порізати на тонкі шматки.

Приготувати соус. Обсмажити на вершковому маслі дрібно нарізану цибулю.

Налити винний оцет і шампанське.

Додати лавровий лист і збити це ручним блендером, щоб вийшла емульсія. Соус готовий.

На хліб помастити решту вершкового масла і покласти зверху рибу. Полити соусом.