У селищі Теплик, що на Вінниччині, місцевий фермер відкрив кондитерський цех, де випікається хліб, пиріжки та інші кондитерські вироби без додавання хімії. Про це повідомляє Vlasno.info.

«Я дуже люблю натуральні продукти й стикнувся з тим, що навіть справжнього хліба, без додавання хімії, в магазині не можна купити. Захотів мати якесь своє невеличке підприємство, аби моя родина й односельчани могли їсти тільки натуральну випічку. Тим більше, що в мене є ферма, на якій все своє: від молока до масла. Також є своє поле, тобто, й борошно маємо власне. Так зародилась ідея, яка переросла в чудовий кондитерський цех», — розповідає власник ПП «Кондитерський дім Тепличчини» Володимир Токарчук.

За словами менеджера ПП «Кондитерський дім Тепличчини» Лариси Куцак, спочатку пекарня позиціонувалась, як кондитерський цех, але був попит серед людей на хліб, тому й почали випікати хлібобулочні вироби.

«Більшість рецептів пекарі приносили з дому. Дещо брали з Інтернету, корегували, й на сьогоднішній день маємо такий широкий асортимент. Вже випікаємо все: короваї, хліб, різноманітні пиріжки, рогалики, піцу, печиво. Навіть ліпимо вареники та пельмені, якщо є замовлення», — розповідає Лариса Куцак.

Поряд з пекарнею розташований фірмовий магазин, де можна придбати свіжу випічку.

«Зранку дівчата приходять на 8 годину й відразу замішують тісто. Чекають, поки він підійде, розкладають по формах й випікають хліб протягом години. До обіду ми маємо гарячий свіжий хліб», — розповідає Лариса Куцак.

До всіх великих свят пекарі випікають тематичне печиво або булочки. Наприклад до Різдва пекли зірочку, до Великодня — печиво у формі яєць, а до Стрітення — жайворонків. Дуже часто солодощі просто роздають дітям в школах або на благодійних заходах.

В майбутньому Володимир Токарчук планує розширити цех для виготовлення макаронних виробів та морозива.