За середньої врожайності 5-6 тонн на гектар на вирощуванні хрону можна отримати від $7 до $108 тисяч доходу, пише “Агро-Центр”.

Фахівці зазначають, що все залежить від умов вирощування та вигляду, в якому зібраний урожай реалізувати. До прикладу, 1 тонна органічного хрону коштує $13-18 тисяч. Неорганічний хрін купують по $0,8-1,2 тис./т. Пластинки хрону можна продати по $2-4 тис./т, сухий — по $34 тис./т.

За словами фермерів, хрін найкраще вирощувати після культур, які рано звільняють поле — огірків, помідорів, ранньої картоплі. Це дає можливість своєчасно провести підготовку ґрунту.

Ґрунт повинен бути чистим, особливо від багаторічних бур’янів. Після збирання попередника поле двічі дискують важкою бороною, після чого проводять оранку. Навесні ґрунт знову боронують, вносять органічні добрива.

При горизонтальній посадці проводять одне підгортання відразу по сходах, при похилій — 2-3 підгортання до середини-кінця липня.

Зрошують рослини дощувальними установками. Поливна норма в середньому становить 150-250 м3/га. В умовах центру України рекомендується проводити 3-4 поливи нормою 250-300 м3/га, в південних районах — 5-6 поливів.

Користь хрону полягає не тільки в коренях. Зрізану зелену масу перед збиранням урожаю використовують на корм худобі. Щодо сортів, фахівці радять вирощувати наступні: Атлант, Борис Єльцин, Валківський, Волківський, Дикий, Елгавскій, Латвійський, Маруне, Рижський, Ростовський, Суздальський та Толпухівский.